latest-news-and-activities

Më të fundit

Risia sociale fillon me një ide - me fuqinë për të ndryshuar gjithçka. Kreativiteti, çelësi i zgjidhjes së sfidave ekonomike, mjedisore dhe sociale të shtresave në nevojë.

16 – 18 Janar 2018, Taipei në Kinë.

Ekosistemi i ndërmarrjeve sociale në Kroaci dhe në 6 vende të Ballkanit Perëndimor. Nxitja e Biznesit Social, Drejtori Ekzekutiv En Muçi, mori pjesë në vizitën teknike 3 ditore në Taipei të Kinës në “Mbështetjen e zhvillimit të tregut për ndërmarrjet sociale” të organizuar nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) dhe Fondit të Bashkëpunimit Teknik të Biznesit, Taiwan. Projekti ka për qëllim (more…)

READ MORE

 

Redukto , Ripërdor dhe Riciklo

Bëhu pjesë e iniciativës tonë … ne mund të ndryshojmë të shkuarën dhe të jemi pjesë e së ardhmes ekologjike. Jepi jetë shendetit dhe mjedisit ku jeton.

Kreativiteti çelsi i zgjidhjes së kësaj sfide ekologjike

Ishin sot kryefjala e aktivitetit në Pazarin e Ri me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Tokës 22 Prill 2018. Bashkia Tiranë, TID Tirana dhe Nxitja e Biznesit Social organizuan aktivitetin ‘’ Të riciklojmë së bashku’’ në tregun e Pazarit të Ri me qëllim sensibilizimin dhe edukimin e qytetarëve mbi proçesin e riciklimit dhe mbajtjen pastër të mjedisit ku jetojmë, riciklimin e qeseve plastike në produkte funksionale, si dhe në përcjelljen e teknikave kreative nga artizanët tek brezi i ri. Artizania e NBS, Teuta mjeshtre në riciklimin jo vetëm të qeseve por edhe të produkteve të ndryshme nëpërmjet grepit dhe duarve të arta të saj prodhon çanta shumë të bukura me bazë plastike. Krahas promovimit dhe ekspozimit të produkteve të mrekullueshme, ajo përcolli më së miri në nxënsit e shkollës së mesme Ismail Qemali teknikat kreative artizanale duke nxitur dhe përmirësuar aftësitë krijuese të brezit të ri, në shtyllat e së ardhmes tonë . I pranishëm në këtë aktivitet ishte edhe nënkryetari i Bashkisë Abaz Hado i cili përgëzoi dhe vlerësoi këtë iniciativë e cila do të shërbente si model në të gjithë zonat e Tiranës por jo vetëm.

READ MORE

latest-project-title

“Motive Shqiptare”, krijimi i Brandit Shqiptar

“Motive Shqiptare”, projekt që ka për qëllim krijimin e një brandi shqiptar mbi veshje dhe aksesorë. Ky projekt, synon promovimin e trashëgimise kulturore dhe pasurimin me qasje inovatore përmes fuqisë së kreativitetit. Nëpërmjet krijimit të bashkëpunimit mes studentëve të Akademisë së Arteve dhe zejtarëve në Shqipëri, Nxitja e Biznesit Social sjell së bashku krijuesit dhe prodhuesit, për të realizuar inovacionin e produkteve artizanale. Ky projekt, krahas promovimit të vlerave të çmuara artizanale shqiptare, synon rimodelimin e produkteve artizanale në produkte cilësore të standartizuara drejt një tregu europian, duke shndërruar kreativitetin në nocion  (more…)

READ MORE
we-are-social

JU JAPIM MUNDËSINË QË NJË IDE SOCIALE TË BËHET BIZNES!

Na kontaktoni dhe një staf i përkushtuar do jetë në dispozicionin tuaj!